“Min partner tager ikke ansvar for sin del af konflikten”.

Tager du ansvar? Og skal der virkelig 2 til et skænderi?

 

Et emne, som aldrig bliver gammelt: hvor ligger ansvaret? Hvem har skylden?

Parterapeutens brevkasse modtog denne:

 

Hej Christiane,

Jeg har læst flere gange at de fleste eksperter indenfor parforhold siger at der skal 2 til at SKABE en konflikt. Jeg har lært et godt (synes jeg) redskab til at stoppe og komme tilbage, ved at man erkender sin andel af konflikten, udfra devisen om at der ALTID er 2 andele i en konflikt.

Jeg kan se min andel HVER gang, men problemet er at min kæreste stort set aldrig kan se sin andel i konflikten, og ikke er villig til at researche på om min pointe er rigtig: at der “altid skal 2 til at starte en konflikt”.

Det er så let at give sin partner skylden, så behøver man ikke selv at gøre noget og kigge på sine egne mønstre (som man måske ikke kan se pga ubevidste forsvarsmekanismer), men hvis man kan starte med at blive enige om præmissen (fundamentet) om at der skal 2 til. så er det måske lettere at erkende og kigge på ens egne mønstre og dermed andelen i konflikten. Hvad tænker du om det?

 

Tak for det spørgsmål.

Det tænker jeg absolut noget om 😉

Hør her min analyse af situationen, hvad du kan gøre når du havner i lignende situation og i det hele taget et indblik i skjulte parforholdsdynamikker.

I al kærlighed, 

Din Christiane

 

Vil du læse mere om, hvordan konflikt kan bruges til at styrke kærligheden? Læs med her <<

Eller: konflikt og konfliktsky er en dårlig cocktail – især i parforhold <<<

 

Kærlighed med vilje podcast - lovehacks med Christiane Meulengracht

 

 

Efterlad en kommentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.