Jeg synes at det er at overreagere når folk går i kæmpe drama. Så meget. Særligt over småting. Eller noget, hvor det fornuftige ville være at tage en mere rationel tilgang.

 

Jeg er ikke drama-queen

 

Aldrig. Meget kan du kalde mig, men ikke drama-queen.

Eller?

 

Hvis du spørger min mand, er han uenig. Det vil de fleste af min omgangskreds sikkert også være.

 

Indtil for nylig var “drama-queen” en af mine blind spots.

 

Altså en egenskab, jeg lægger så meget afstand til, at jeg slet ikke kan se, at det kan jeg også være….

 

Nå, men det kan jeg altså. Og nu hvor jeg ved det, er det fede at jeg kan tillade mig at være drama-queen uden at tage afstand. Nu hvor jeg ved det, kan jeg gå ind i dramaet mere ærligt. Nu hvor jeg ved det, har jeg lidt mere sympati med andre drama-queens. Jeg kan tilmed grine af både mig selv og de andre drama-queens.

 

Jeg ved også, at alt er en fase. Ingen følelser var for evigt.

 

Frihed

Jeg har også friheden til at vælge, OM jeg vil gå i drama. Være offeret eller den der redder hele pivetøjet. Eller den, der risikerer at optrappe den potentielle konflikt. Halløj!

 

Det at arbejde med vores blind spots, kan være med til at afsløre nogle af de skygger, der står i vejen for at vi lever det liv, vi i virkeligheden gerne ville leve.

 

Lær at elske dig selv

Personlig frihed i kærlighed

BS

 

Blind spots er de egenskaber i os selv som vi selv er blinde for. Men som altså alligevel eksisterer i os og ubevidst styrer os fordi vi ihærdigt prøver at lade være med at vise den egenskab. Vi kan forkorte blind spots til BS – for det er i virkeligheden lige det det er. En masse gammelt sh*t, der ubevidst styrer vores liv.

 

Blind spots kan du opdage ved at sige til dig selv: “Meget kan man sige om mig, men jeg er hvertfald ikke………”

 

Slut af med en egenskab. Kort sagt et tillægsord.

 

Hvad ville det være for dig? Du er i hvertfald ikke dum, vred, aggressiv, egoistisk, grådig, falsk, løgnagtig, billig, klam, afskyelig, manipulerende, selvoptaget, dømmende, ufølsom, kold, uoplyst, racistisk, hellig, uærlig, dramatisk, ligegyldig, uselvstændig – eller noget helt andet. Find selv det der passer bedst på dig. Smag på ordene. Du ved godt, hvilke ord, der rammer dig.

 

Det du ikke vil kaldes, er skyggen. Eller skyggerne, for vi har ikke kun én.

 

Hvad står i vejen for din succes og autencitet?

 

Hvordan stå dine blind spots i vejen for din succes, autencitet eller integritet?

 

– Tænk på noget du gerne vil være bedre til

– Tænk på et konkret mål, du gerne vil nå

 

Tænk på hvad der holder dig tilbage. Hvad frygter du at blive kaldt eller opfattet som? Hvad vil du i hvert fald ikke være? Hvilken eller hvilke sider af dig selv skal du turde vise for at opnå det, du gerne vil?

 

Det er dine blind spots, der holder dig tilbage i hhv det ene og det andet.

 

Hvis du fx gerne vil være mere kærlig overfor din partner, skal du måske slutte fred med egenskaben afhængig, eftergivende eller billig. Hvis du i virkeligheden synes at det er urimeligt, at du og dine veninder splitter regningen lige over, når du kun har drukket en kop kaffe, skal du måske være ligeglad med at risikere at blive kaldt nærig, eller hvis du er træt af, at du har svært ved at sætte grænser over for dit barn, skal du måske acceptere at du kan være skrap eller vred.

 

I julen kan det være at du skal risikere at blive kaldt asocial, hvis du ikke er med til alt. Eller emsig, hvis du gerne vil overholde dine børns sengetider og kontrollere deres sukkerindtag. Eller måske kræsen fordi du ikke kaster dig over julebordets glæder.

 

skyggearbejde

 

Det er altid skyggen, der holder dig tilbage

 

Det du ikke vil kaldes, er dét, der holder dig tilbage. Altid.

 

Hvad ville du kunne eller turde gøre / ændre / springe ud i hvis du var helt neutral i forhold til disse egenskaber?

 

Måske kunne du være bedre til at bede om den hjælp du har brug for, hvis du ikke var bange for at virke svag eller hjælpeløs?

 

Måske kunne du tillade dig selv mere nydelse og inderlighed, hvis du ikke var bange for at virke egoistisk eller løssluppen?

 

Måske kunne du leve livet fuldt ud hvis du ikke var bange for at virke hensynsløs og grådig?

 

Måske ville du være i stand til at gå efter det job, du ønsker dig, når du slutter fred med at være ambitiøs eller værdifuld?

 

Måske er du mere ærlig når du tillader dig selv at være bramfri – eller vred?

 

Jeg ved ikke hvad der gælder for dig. Jeg ved bare, at når vi afslører det BS, der huserer i vores liv, sker der magi. Så er vi mere fri til at leve livet og glæde os over det.

 

Vil du læse mere om blinde vinkler i dit liv?

 

Find artikler her og her.

Jeg holder også foredrag om de blinde vinkler i parforholdet og hvordan de er det fedeste potentiale til, at vi kan vokse. Sammen. Læs om foredraget her

 

Hvad savner du i dit liv?

 

Kærligst, 

Christiane

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.