Jeg har i mange år gået med en hemmelighed.

Du ved, sådan en hemmelighed som jeg ikke rigtig var stolt af. Derfor skulle det være hemmeligt. Jeg skammede mig faktisk.

 

I mange, mange år havde jeg ikke lyst til sex. Og endnu værre: inderst inde havde jeg heller ikke lyst til at få lyst til sex. Og jeg troede at jeg var den eneste, der havde det sådan. Det skammede jeg mig endnu mere over.

 

Måske kender du godt den følelse. Af egentlig slet ikke have lyst til at få lyst. Det må også gerne være din hemmelighed. Du skal bare vide, at du er ikke alene. Du skal også vide, at det er normalt at have perioder, hvor du ikke har lyst til sex. Korte perioder.

 

Men hvorfor er det sådan? Sexlyst, lyst til intimitet og nærvær er grunddrifter. Det er det, der sikrer vores arts overlevelse. Naturen er så viseligt indrettet at vi har lyst til at reproducere. Mennesket er et af de få pattedyr, der har lyst hele tiden uanset om vi 1) er i reproduktionsalderen og 2) uanset om vi er ægløsningsfasen eller ej.

 

Hvad var det jeg frygtede?

Jo – det skal jeg sige dig: jeg frygtede at blive en løssluppen, vild og vovet vamp, der slap kontrollen. Det stod for mig som noget af det mest skamfulde jeg kunne forestille mig. Måske at jeg bagefter ville føle mig pinlig. Eller billig. Måske frygtede jeg at kunne lide det! Det ville betyde at jeg kunne lide at være pinligt billig og med skamfuld opførsel? IKKE mig!

 

For jeg lærte som barn at en kvinde der viser sin lyst er billig. At det er skamfyldt. Næh – pæne piger som mig er i kontrol. Styrer vores følelser. Jeg lærte at når følelserne blev negative som vrede eller frustration, kunne jeg gå op på værelset og blive “god igen”. Jeg lærte, at det at give overvældende udtryk for min følelser i det hele taget var et svaghedstegn. Jeg lærte med andre ord at lægge låg på mine følelser. At være i kontrol. Kan du genkende noget af det?

 

Og når man lægger låg på alle de “uhensigtsmæssige” følelser, vender man også det døve øre til hvad ens krop fortæller een. Det gælder også lyster. De dybe, intime, potentielt ustyrlige, vidunderlige, voldsomme, vilde og kaotiske følelser af lyst som vi mennesker er begavet med. Drifter, der er en livsbetingelse. Det som kan give dit liv den ekstatiske gnist. Den gnist du formentlig savner. Uden at du behøver at være en omvandrende vamp.

 

Få lyst til at have lyst til sex

Og det mest paradoksale er, at når vi giver giver slip – når vi rent faktisk bliver vilde, vovede, varme og vampede – når vi giver os hen til begær og kødets lyster, så vil din oplevelse af sex og elskov blive SÅ afsindigt meget bedre! For ikke at tale om at din mand vil ELSKE det! Og tænk – måske er det netop det, der mangler i jeres parforhold? At gnisten tændes igen?

 

Jeg var hunderæd for at virke billig, jeg var fyldt med skyld og skam over sex og mine lyde, bevægelser og tanken om at give slip. Jeg var formentlig hunderæd for at jeg kunne lide det. Jeg var bange for at miste kontrollen. For jeg vidste ikke hvad der lå på den anden side.

 

I en sådan grad, at jeg slet ikke kunne fortælle dig, hvordan man giver slip.

 

Jeg ved, at der findes mange kvinder derude, der har det som jeg havde det. Jeg håber at jeg med denne blog www.christiane.nu kan hjælpe.

 

Og det første skridt på vejen er at øve dig i at holde en fest med dig selv.

 

Læs mere om det her

 

Har du også udfordringer med lysten? Læs mere om priser og kontakt. Kontakt mig helt uforpligtende for at høre hvordan jeg kan hjælpe dig.

 

Hav en lystfuld dag!

 

Kærlig hilsen

Christiane Meulengracht

 

Hvis du gerne vil læse mere om Christianes rejse i at finde lysten, så læs med her: LYST

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.