Når livet og sex bliver rigtig svært

Gamle mønstre kan være svære at begrave…

Forleden havde jeg en oplevelse der ærligt talt kom bag på mig. Det gjorde den fordi jeg troede, at jeg var ovre det. Jeg troede at jeg var kommet til et højere bevidsthedsniveau. For jeg har arbejdet virkelig meget med min seksualitet, mit selvværd, mine skyggesider og med at blive bevidst. Det betød at sex og livet havde det glimrende. Troede jeg.

 

Det jeg vil fortælle dig er meget personligt. Og netop derfor véd jeg, at jeg kan hjælpe andre ved at fortælle historien, fordi meget personlige oplevelser (som man tilmed ikke er frygtelig stolt af)  har det med at forblive det – tæt til kroppen. Men jeg ved også, at mange kan genkende oplevelsen. 

 

Det der skete var, at jeg havde tilbragt en aften med et fagligt kursus. Som sexolog. Det handlede om teknik inden for sex og blowjobs.

 

Det havde været planlagt længe. Og min mand og jeg havde med et stort smil på læben talt om, at han glædede til at være min “prøvekanin” efter kurset. Dejligt. Nysgerrigt. Hedt.

 

Men…

Men det, der skete i virkeligheden var en helt anden. Efter kurset, som absolut var interessant, havde jeg en lang køretur hjem. En køretur hvor min entusiasme dalede. Mit indre sorte tomrum voksede. Da jeg trådte ind af døren, vidste jeg ikke helt hvad der rumsterede i mig og jeg valgte at overhøre det.

 

Jeg følte mig utilpas og havde slet ikke lyst til at mærke efter i mig selv. Jeg dulmede med mad, chips og vin. Nærmest kastede tre glas hvidvin ned. Som jeg har gjort så mange gange før i tidligere tider.

 

Jeg var små-aggressiv og følte mig stresset. For første gang siden vi blev kærester, følte jeg en stor kløft mellem min mand og jeg. Ikke fordi der hverken var pres eller skuffelse fra min mands side, men fordi jeg blev offer for mine gamle begrænsende mønstre og skygger.

 

savner du at mærke kærlighedene

 

Dagen efter stod det klart for mig, hvad der var sket. Et gammelt sår var blevet rippet op. Skygger var blevet aktiveret og fået mig til at gå i et veltrådt mønster, der i virkeligheden er gået langt over dato. Inde i mig var en gammel frygt for tilnærmelsen blevet vækket. For intimiteten. For den seksuelle præstation.

 

En vished (troede jeg) om en forventning jeg skulle indfri. Intet kunne være længere fra sandheden, for jeg har den mest respektfulde, åbne og vidunderlige kæreste, som ser det som en stor mission at passe på mig og på os. 

 

Dengang lysten var væk

Dét der skete var, at jeg med ét slag var slået hjem i ludo. Helt hjem. Til for mange år siden, hvor min lyst og min kropskontakt var ikke eksisterende. Hvor sexen var betændt, hvor jeg dukkede mig for at undgå tilnærmelser, hvor jeg distraherede mig selv med mad, vin og arbejde. Til en tid hvor jeg skulle drikke mig mod til og hvor livet gjorde ondt.

 

Til en tid, hvor min frygt for forventningen til de seksuelle præstationer lå som en stor, tyngende bjælke på mine skuldre og drænede mig for energi og glæde. Til en tid hvor jeg var bange for mødet med begæret, legen og hengivenheden. Hvor jeg forbandt løssluppenhed, nydelse og liderlighed med det skammelige i at være billig og vulgær. Hvilket jeg dengang slet ikke kunne få til at hænge sammen mit selvbillede af den pæne, veluddannede pige, som jeg så krampagtigt holdt fast i. Dengang levede jeg med et stort indre tomrum, som jeg troede at andre skulle fylde op.

 

Alt det kom tilbage i min krop. På én gang snigende og alligevel som et boomerang. Med hovedpine og ondt i skuldrene. Af anspændthed.

 

Jeg blev mindet om den tilstand som jeg – set i bakspejlet – gik rundt med i årevis. Måske årtier. Gamle indgroede mønstre. Som dengang var blevet så almindelige for mig, at jeg ikke lagde mærke til det som nu. Dengang jeg frygtede min seksualitet og hvor lysten var pakket godt væk i Sahara.

 

Netop fordi jeg i dag normalt lever i min seksualitet og holder en fest med både den og min krop, blev det så tydeligt. Og ærligt talt blev jeg forskrækket. Forskrækket over, at det hele kan komme tilbage. Med så lidt?

 

Der er heldigvis læring i det meste

Heldigvis er der sjældent noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. For oplevelsen er med til at øge min bevidsthed om hvor fragile vi kan være. Hvor godt et tag gamle mønstre, vaner og skygger har i os og vores kroppe. Det mindede mig også om den kropsfølelse, mange af de mennesker jeg hjælper, lever i. Det mindede mig om, at vores lyst i høj grad er både vores eget ansvar og en livskraft.

 

Og måske var der et budskab fra de højere magter om at min indsats i endnu højere grad skal gå til de kvinder og mænd hvis lyst til sex og intimitet er væk eller kan ligge på et meget lille sted.

 

For jeg ved, hvor smerteligt det kan være at leve sådan.

 

Til de, der af frygt for tilnærmelsen og forventningerne undgår selv uskyldig og almindelig berøring fra deres kæreste. Der, alene i frygten for lagengymnastik, samtidig afskærer sig fra anden form for nærhed og intimitet. Eller undgår at gå ud at spise eller i biografen fordi det ligger i luften at romantikken skal blomstre efterfølgende. Dem, der føler sig som en gazelle, der skal udgå rovdyret. Dem, der lader som om de sover for at undgå kærtegnene. Dem, der alligevel føjer deres kæreste og går med til sex selvom de slet ikke har lyst. Dem, der føler at der er noget grueligt galt med dem.

 

Der er der ikke. Hav medfølelse med dig selv.

 

Manglende lyst er et symptom på, at der er noget andet i vores liv, som vi skal se på.

 

Lysten er nemlig naturlig, legen er sjov, det løsslupne og evnen til at give os hen og blive opslugt kan være med til at øge intimiteten på alle de andre plan.

 

  • Savner du også lysten?
  • Er sexlivet blevet hårdt arbejde?
  • Når du er helt ærlig, ved du så også godt inderst inde, at du også undviger intimiteten?

 

Jeg kan hjælpe dig, så du igen kan få lyst til både livet og sex.

Kærligst,

Christiane

Test dig selv

Derfor er din måde at kommunikere på altafgørende for dit parforhold

Knæk koden til mere nærvær og intimitet

Du bliver samtidig den heldige modtager af mit nyhedsbrev

Kommunikation i kærlighed og parforhold, Parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht

Navn:
E-mail:
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet bekræfter du at have læst og accepteret mine betingelser for udsendelse af nyhedsbrev. Du kan altid afmelde dig igen på linket i de nyhedsbreve der sendes ud. Læs mine cookie- og privatlivspolitik her.

Abonnér på podcasten Kærlighed med vilje

RSSApple PodcastsGoogle Podcastshttps://subscribebyemail.com/christiane.nu/feed/podcast/

Efterlad en kommentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.