Stress og skygger

Dengang jeg var stresset, ked af det og uden nogen for kontakt til min krop, var det svært at se, at det netop var det der skete. Min sexlyst var en by i Sahara, jeg dulmede mig selv med mine “drugs of choice” som vin, chokolade og arbejde og følte mig kun rigtig levende når der var fuld fart på. Så kunne jeg mærke at jeg levede.

Men i virkeligheden var jeg langtfra glad. Eller autentisk. Eller i kontakt med mig. Jeg følte at jeg halsede rundt i hamsterhjulet. Som gav mig baghjul hele tiden. Konstant var der mere, der skulle gøres og handles på. To-do listen var uendelig.

Jeg var ikke tilfreds og jeg følte slet ikke at jeg slog til. Hverken på jobbet, hvor tiden bare var alt for knap i forhold til mine ambitioner og heller ikke i forhold til min familie, som jeg følte at jeg svigtede. Hvilket jeg også gjorde. Jeg afhang af andres værdsættelse. Jeg så ikke værdien i mig selv. Jeg hadede hverdagens forudsigelige rutiner der fulgte i kølvandet af at have børn og en hverdag.

Jeg følte mig max presset på tid og på præstation. Jeg forsøgte at leve det perfekte liv, som jeg havde dannet mig et indre billede af mange år tidligere.

Jeg var så ramt af stress, at jeg til sidst var i tvivl om jeg i det hele taget var skabt til dette liv. Paradoksalt nok det liv, jeg selv havde skabt.

Kender du den følelse?

Kender du følelsen af at være stuck, at sidde fast at føle sig magtesløs overfor hele det set-up vi kalder livet?

Og som slet ikke ligner det scenarie, du havde inde i hovedet af hvordan det skulle se ud?

Den største barriere for lykke og for at nyde livet er den forventning, du selv har inde i hovedet af, hvordan livet skal se ud.

Det tog mig mange år at træde ud af min trædemølle. Mit ulidelige hamsterhjul. Først måtte jeg indse, at det var stress. Det tog mig år at indse og erkende at nødbremsen sad inde i mig. At det var muligt at skabe den frihed og lykke som jeg drømte om, men at jeg måtte lave noget om. Ikke kun i de fysiske rammer, i høj grad indefra.

For så kunne jeg skabe et liv, som jeg ER skabt til. Eller vælge at være skabt til det liv, jeg selv skaber.

Faktum er, at vi skaber selv vores liv. Den sætning giver god mening. Hvorfor kan det så blive svært? Hvorfor kan vi opleve at ”vågne op” en dag med oplevelsen af at livet kører med os i stedet for at vi kører med livet?

Hvordan skete det lige at vi kom så langt væk fra den vi er? Hvordan kan det være at vi hopper med på en eller anden vogn, der fører os i den gale retning? Og tit først opdager det for sent, når vi er på vej væk fra det liv vi gerne ville have?

Det svære og det modige her er jo at trække i nødbremsen. Det kan virke svært og uoverskueligt, men det er slet ikke umuligt.

Det handler nemlig om at vi lytter til os selv. Det lyder enkelt. Det er det for så vidt også. Vi er bare rigtig dårlige til at gøre det. De fleste af os gør ting hver dag som er os i mod.

Vi gør dem måske for ikke at virke kedelige, ude af kontrol, uduelige, inkompetente, dovne, uelskelige, billige,  eller noget helt andet. Egenskaber som vi ikke vil kendes ved. Vores skygger.

Dem har vi alle. Skyggerne. Og så længe vi lader dem styre vores liv, er vi ikke selv bag rattet. Sålænge dine skygger bestemmer hvad du skal gøre, mene, føle og med hvem, er du lænket til dem. Skyggerne er dine burder, skuller og dårlig samvittighed.

Slip dig selv fri

Den gode nyhed er, at du kan vende skuden. Du kan skabe det liv som du er skabt til. Du kan vælge at bruge de skygger som reelt i dag giver dig noget og skrotte de andre. Alle dine skygger har på et tidspunkt tjent dig. Derfor har du dem stadig og din reptil hjerne som ikke bryder sig om store ukendte forandringer, har svært ved at slippe dem.

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre fra dig. Ring på telefon 61 700 777 til en uforpligtende snak. Eller skriv til hello@christiane.nu

Kærligst, 

Christiane

Sexolog og foredragsholder Christiane Meulengracht har mere end 10 års erfaring i at hjælpe og udvikle mennesker.

Sexolog og foredragsholder Christiane Meulengracht har mere end 10 års erfaring i at hjælpe og udvikle mennesker.

Sexolog med speciale i selvværd 0g kærlighedsforhold.

Når vi bliver fyldt med god energi i vores privatliv, og føler os elsket og støttet, er vi bedst muligt rustet til at modstå stress i vores øvrige livsområder.

Få hjælp til at opbygge dit selvværd med redskaber, der støtter dig. Hver dag.

Når vi lever uden frygt, skam og fordomme, kan vi føle os frie til at elske og leve et liv med mod til at kommunikere og vedkende os vores ærlige behov og lyster.

Jeg hjælper dig til et intenst og rigt kærlighedsliv og stiller dig de spørgsmål, der får dig til at reflektere over hvordan du bedst kan leve det liv du ønsker.

Christiane Meulengracht har speciale i kvinders behov, de-stress og lyst. Uddannet Sexolog, Coach, Shadow Facilitator og Enneagram Master Christiane holder foredrag om stress, skriver artikler og arbejder som terapeut for både par og enkeltpersoner, der ønsker mere lidenskab, passion og dybde i deres liv. Desuden er Christiane livsglad mor og kvinde.  

[Klik her] Få min guide der booster dit kærlighedsliv. Helt Gratis. Bliv samtidig automatisk tilmeldt nyhedsbrevet.

PS: Hurra for Skype og telefon. Spar tid og transport. Jeg holder til i Fredensborg, Nordsjælland. Hvis du er langt væk herfra, kan vi mødes på Skype eller via telefon. Se mere om priser og kontakt her

Ring på tlf. 61 700 777 eller mail til: hello@christiane.nu. 

Adresse: Danstruplund, Danstrupvej 27G, 1. 3480 Fredensborg.

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.