At være dig selv tro

Kærlighed handler om troskab

Vi kan kun være tro mod andre og skabe ligeværdige relationer, når vi er tro mod os selv. I en ligeværdig relation føler du dig lyttet til, anerkendt og værdsat. Elsket.

 

Jeg har brugt det meste af mit liv på at leve sådan som jeg har troet at andre ville værdsætte mig mest for.

 

Jeg har kort sagt levet mere andres liv end mit eget. Jeg har været mig selv utro. Og jeg oplever, at jeg slet ikke er den eneste.

 

På min rejse fra at leve primært ydrestyret til nu i langt højere grad indrestyret, er det gået op for mig, at den største hindring for at leve et liv, hvor vi er tro mod os selv, er når vi glemmer at tage det fulde ansvar for vores eget liv og samtidig kommer til at tage et overansvar for andres.

 

Konfliktskyhed, lavt selvværd og pleaseradfærd er på én gang både årsag og symptom på, at det sker.

 

Drama og konflikter som vi enten selv skaber eller lader os trække ind i er typisk resultatet. Drama er som regel kendetegnet ved, at vi kommer til at handle og tale helt vildt uhensigtsmæssigt.

 

At vi forsvarer, undskylder, fejer ind under gulvtæppet, overfuser, tyr til sive-had og meget andet godt. I alle de forkerte tonelejer. Dramaet giver nag, skyldfølelse, offertilstand og magt-ubalance.

 

Det er gået op for mig, at jeg har brugt meget af mit liv på drama. På situationer, som jeg har følt mig suget ind i af andre, men sandelig også en frygtelig masse drama internt. I mit hoved.

 

Jeg har følt mig mindreværd og i min frygt har jeg enten været tromlende, krænkende eller gjort, at jeg har trukket mig helt.

 

Jeg har lært det på den hårde måde

 

Jeg har lært at træde væk.

 

Jeg har lært at kommunikere, så jeg er tro mod mig og dermed også relationen til den anden.

 

Jeg har lært at tage det fulde ansvar for mit liv.

 

Det lyder banalt, her hvor jeg skriver det, men jo mere jeg ser mig omkring, jo mere ser jeg hvor ofte vi har tendens til at leve andres liv, og ikke vores eget. Hvor stor en tendens vi har i vores vigtige relationer at tage under- eller overansvar.

Hvilket giver u-ligeværdige relationer.

Hver gang der er nogen det er synd for, og nogen eller noget, der skal have skylden, er der et drama.

 

At tage det fulde ansvar for mit liv har ikke kun helt automatisk givet ligeværdige relationer. Det har været en af de største gaver i mit liv.
Det har en af de bedste ting, jeg har gjort for mig selv i min søgen efter at leve et meningsfyldt liv. Med kærlighed. Der er mit.

Det gør også at jeg lever i et parforhold i balance. Hvor accept af hvem vi begge er, at blive lyttet til og føle os elsket er en del af vores hverdag. Hver dag.

 

Friheden, jeg ikke vidste jeg kunne få.

Som en ekstra sidegevinst føler jeg mig fri som aldrig før.

Troskab bringer ligeværdighed, de rigtige valg og soulmates ind i dit liv. Troskab gør, at du kan sige nej med god samvittighed og træde ud af drama, vold og krænkelser.

 

Vi kan mærke faresignalerne på, at vi er utro når vi kommer til at please, når vores relationer smerter os og konflikter bliver ubehagelige, når vi lader os krænke – fysisk som mentalt, når kærligheden bliver kompliceret, når de gode beslutninger kommer svært til os.

 

Utroskab skaber alt for meget indre kritisk dialog, vi bliver utydelige og utro overfor andre. Når vi er utro, kan vi ikke mærke os selv, vi har svært ved at vide hvad vi vil og vi kan få tendens til at have meget mere fokus på hvad der sker i andre end i os selv. Vi bliver måske til en dørmåtte. Og ofre. Føler os magtesløse og håbløsheden kommer buldrende.

 

Hvad er dine oplevelser? Skriv til hello@christiane.nu

 

Jeg har gået vejen selv. Jeg kan hjælpe dig til højere selvværd, ligeværdige relationer og stort troskab.

 

Du kan også være med i 24 dages forløbet. Som har til hensigt at øge nærvær, intimitet og selvkærlighed. Lad os følges ad sammen. Det er helt gratis.

 

Når du skriver dig op til dette produkt siger du også ja til at modtage øvrige nyhedsbreve fra mig.

Test dig selv

Derfor er din måde at kommunikere på altafgørende for dit parforhold

Knæk koden til mere nærvær og intimitet

Du bliver samtidig den heldige modtager af mit nyhedsbrev

Kommunikation i kærlighed og parforhold, Parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht

Navn:
E-mail:
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet bekræfter du at have læst og accepteret mine betingelser for udsendelse af nyhedsbrev. Du kan altid afmelde dig igen på linket i de nyhedsbreve der sendes ud. Læs mine cookie- og privatlivspolitik her.

Abonnér på podcasten Kærlighed med vilje

RSSApple PodcastsGoogle Podcastshttps://subscribebyemail.com/christiane.nu/feed/podcast/

1 Comment

  1. Er du tro mod dig selv? den 9. december 2021 kl. 16:03

    […] kan være svært at være tro mod sig selv. Det er nemmere at gå til (planlagt) mindfulness og yoga end rent faktisk at tage fat i […]

Efterlad en kommentar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.